Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu. Et jää yksin.

On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet saavat tukea, kun joku perheestä sairastuu psyykkisesti. Omaisella on merkittävä rooli sairastuneen tukemisessa. Jos hän ei itse saa tarvitsemaansa tukea, välittämisestä muodostuu liian suuri taakka, joka voi johtaa omaan uupumiseen.

Tuki ja neuvonta

Yhdistyksen omaisneuvojat tarjoavat tukea ja neuvontaa. Omaisneuvonnassa voi puhua ja käsitellä vaikeita asioita yhdessä yhdistyksen työntekijän kanssa. Omaisneuvonnan tarkoitus on tukea omaista läheisen sairastuessa psyykkisesti, tukea jaksamista ja ennaltaehkäistä näin omaisen oma uupuminen.

Toimintakalenteri 2020

Uusimmasta toimintakalenteristamme löydät kevään luennot,
koulutukset, virskistystilaisuudet ja tarjolla olevat vertaisryhmät.

MUUTOKSIA KORONAN TAKIA

Kaikki ryhmä- ja kurssitoiminnat ovat olleet peruutettuja kevään aikana. Toivomme että toiminta käynnistyy taas syksyllä, tiettyjen turvallisuusohjeiden kera.

Olemme lomalla ja toimistomme ovat suljettuina 6.7-2.8. Olemme taas tavoitettavissa 3.8 alkaen ja suunnitelmien mukaan toimistomme ovat avoinna taas 4.8.

TUEMME NYT ETÄNÄ:

  • Omaisten tuki ja neuvonta palvelee koko kuukauden ajan. Voit varata puhelinajan verkossa tai soittaa omaisten tuki- ja neuvontanumeroon 06-3120 105 tai 044-7634 100 (ma–pe klo 9–16). Yksilö- ja perhetapaamisia ei toistaiseksi järjestetä. Varaa aika.
  • Katso meneillä olevia verkkoryhmiä
  • FinFami ry:n sivuilta löydät verkkoluentoja. 

Huolestuttaako läheisesi psyykkinen sairaus ja oma jaksamisesi?

Läheisen sairastuminen on kriisi myös omaisille. Sairastuminen herättää monenlaisia tunteita: pelkoa, syyllisyyttä, surua, ahdistusta ja myös avuttomuutta. Omaisyhdistys on paikka, jossa voi tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Yhdistyksen tärkein tehtävä on tukea mielenterveyspotilaiden omaisten ja muiden läheisten, kuten ystävien ja työtovereiden, jaksamista. Yhdistyksemme tarjoaa keskusteluja omaisneuvojien kanssa, vertaistukea keskusteluryhmissä,  luentoja, virkistystä ja muuta toimintaa. Tervetuloa mukaan toimintaamme. Järjestämme myös ruotsinkielistä toimintaa.

Tuki ja neuvonta

Yhdistyksen omaisneuvojat tarjoavat tukea ja neuvontaa. Omaisneuvonnassa voi keskustella ja käsitellä vaikeita asioita yhdessä yhdistyksen työntekijän kanssa. Palvelu on maksutonta.

Vaasa

044-0334 280
Toimisto toistaiseksi suljettu. Varaa puhelinaika.
Toimisto avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 17
ja keskiviikkoisin 12-15

Kokkola

044-7634 100
Toimisto toistaiseksi suljettu. Varaa puhelinaika.
Toimisto avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 15 – 17
ja keskiviikkoisin 12-15

Ajankohtaista

Terveiset sosionomiharjoittelijoilta!

Olemme olleet nyt kuusi viikkoa harjoittelussa Pohjanmaan Finfamilla nuorisotoimessa ja olemme olleet mukana monessa! Finfamin nuorisotoimi tekee paljon yhteistyötä muun muassa eri koulujen kanssa ja sitä kautta olemme päässeet mukaan suunnittelemaan, arvioimaan,...

lue lisää
NYT VOIT VARATA AJAN NETISSÄ!

NYT VOIT VARATA AJAN NETISSÄ!

Tästä päivästä lähtien voit varata ajan omaisneuvontaan myös netin kautta. Tällä hetkellä tarjoamme ainoastaan puhelinaikoja.  Menet vaan varasivullemme, sitten valitset ajan, joka sopii sinulle, täytät yhteystietosi ja sitten omaisneuvoja soittaa sinulle sovitulla...

lue lisää
Kaikki on vinkisin vonksin…

Kaikki on vinkisin vonksin…

Kevät puskee voimalla läpi koronaviruksen peloittavan ihmiskunnan, luonto ei kunnioita sairautta, luontoa ei voi määräillä ministerit eikä lakipykälät. Meihin FinFamin omaisiin epidemia vaikuttaa ihan samoin kuin kaikkiin muihinkin yhdistyksiin, joissa on...

lue lisää

Toimintakalenteri

Toimintakalenteristamme löydät tulevat vertaisryhmät,luennot,koulutukset ja virskistystilaisuudet.
Tiedotteen lopusta löydät myös ajankohtaisen tapahtumakalenterin

Pin It on Pinterest