Tapahtumat

FinFami Pohjanmaa ry tukee toiminnallaan mielenterveysomaisten hyvinvointia mm. järjestämällä erilaisia tapahtumia, virkistystoimintaa, seminaareja ja yleisöluentoja. Oheisesta tapahtumakalenterista löydät kaikki yhdistyksen tulevat tapahtumat. Järjestämme myös ruotsinkielisiä tapahtumia.

Tutustu myös omaisille tarkoitettuihin keskusteluryhmiin, muihin ryhmiin ja omaiskahvilaan.

Heinäkuu

toimistot vaasassa ja kokkolassa suljettu

Toimistot suljettu 5.7 – 1.8.2021

Elokuu

toimintaa elokuussa 2021

Äijäkahvila keskiviikkona 4.8. klo 15.30-17

Äidit ryhmä toimistolla tiistaina 10.8. klo 17-19

Perjantaina 13.8. klo 16.30-20 vietetään ihanaa kesäiltaa Sommarbossa, Solasaarentie, Gerby. Tiedossa grillausta, pientä ohjelmaa, saunomista ja uimista. Illan omavastuu 5€/hlö-

Lue lisää

Mielenterveysomaisten verkkoryhmä tiistaina 17.8. klo 18-19.30, lisätietoja ja ilmoittautumiset 044 0334 280/ [email protected]

PERUTTU. Keskiviikkona 18.8. suuntaamme taas Pilvilammen maastoon. Sinulla on mahdollisuus kerätä mustikoita/sieniä tai vaan nauttia luonnosta. Jos haluat kerätä jotain, ota oma asia mukaan. Yhdistys tarjoaa makkaraa ja mehua kaikille! Treffit parkkipaikalla klo 16.30, ilmoita tulostasi 16.8. mennessä 044 0334 280/ [email protected]

Lue lisää

Syyskuu

prospect koulutus vaasassa

Omaisten Prospect-koulutus Vaasassa alkaa heti kun saamme tarpeeksi osallsitujia. Koulutuksen käytyäsi huomaat, että voit itse vaikuttaa omaan hyvinvointiisi!  Ilmoittaudu  044-0334 280/ [email protected]. Koulutuksessa on 10 eri osiota mm. tutustumaan toisiin, opitaan psyykkisistä sairauksista, tunnistetaan paineita ja stressiä, käsitellään menetyksiä ja surua, haetaan hyviä selviytymiskeinoja, kartoitetaan tukiverkostoa sekä katsellaan tulevaisuuteen. Koulutus on maksuton.

 

mindfullnessilta

Mindfulness- tai tietoisuustaidot, voi olla avuksi masennuksen, ahdistuksen, stressin ja  kivun lievittämisessä, mutta se voi myös olla avain onnellisempaan, rennompaan ja tietoisempaan elämään. On jopa havaittu että näiden taitojen säännöllinen harjoittaminen tukee fyysistä terveyttä ja lisää vastustuskykyä.
Vietetään Mindfullness-iltaa taideterapeutti, hypnoterapeutti ja mindfulnessohjaaja Virve Järvisen seurassa torstaina 23.9. klo 18-20. Virve on illassa etänä mukana, mutta toivottavasti me voidaan osallistua tähän yhdessä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. mennessä tämän linkin kautta: https://link.webropol.com/ep/Mindfulness-ilta  044-0334 280/ [email protected]

 

ryhmät vaasassa syyskuussa 2021

Syömishäiriöomaisten ryhmä ohjaaja Susanna Eriksson-Nummela
puh. 040 8502 823
torstaina 2.9. klo 18-20

Äidit-ryhmä ohjaaja Anita Ruutiainen,
puh. 044 2098 552
tiistaina  7.9. klo 17-19

Marjan keskusteluryhmä ohjaaja Marja Österberg puh. 044 0334 280 keskiviikkoina 8.9. klo 18-20

Paikka: FinFami Pohjanmaa ry, Kirkkopuistikko 31 Näytä kartalla

 

 

Lokakuu

Luento myötätuntouupumuksesta torstaina 14.10. klo 18-19.30

Yleisöluento myötätuntouupumuksesta Etelänummen koululla Pietarsaaressa. Luennoitsijana toimii työnohjaaja, kouluttaja, perheneuvoja ja pastori Leena Harjunpää.

Myötätuntouupuminen on henkisen kuormittumisen tila. Auttaja uupuu itse kuunnellessaan apua tarvitsevaa. Myötätuntouupumuksessa syntyy vähitellen riittämättömyyden tunne ja auttajan itsetunto alkaa heiketä ja voimavarat vähetä.

Myötätuntouupuminen on työperäinen reaktio, mutta sitä esiintyy myös muissa suhteissa, perheissä, ystävien kesken ja esim. harrastusryhmissä. Se on suojautumistapa haastavissa tilanteissa hädässä olevien ihmisten kanssa. Koulutusillan aikana tutustutaan myötätuntouupumuksen oireisiin ja pysähdytään miettimään niitä uhkatekijöitä mitkä kuormittavat ihmisten arkipäivää. Etsitään yhdessä keinoja selviytyä arkielämästä ja löytämään omia suojautumiskeinoja myötätuntouupumiselle.

Paikka: Etelänummen koulu, Runeberginkatu 2, Pietarsaari        Näytä kartalla

Ilmoittautumiset Työväenopistolle 044 785 1256 maanantaihin 11.10. mennessä.

Yhteistyössä FinFami Pohjanmaa ry ja Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto.

etuuusilta

Etuusiltaa vietetään maanantaina 18.10. klo 18-20 Etänä paikalla omaishoidon tuesta omaishoidon ohjaaja Ann-Christine Järf-Rex. Kela ei voinut osallistua tähän iltatilaisuuteen, mutta te omaiset voitte lähettää niin omaishoidon tuesta sekä Kelan etuuksista ennakkokysymyksiä 30.9.2021 mennessä [email protected]
Huomatkaa, että kysymykset pitää olla yleisellä tasolla, omiin henkilökohtaisiin asioihin eivät voi ottaa kantaa. Tilaisuuteen voi osallistua 7 ihmistä paikan päällä ja loput voivat olla mukana etäyhteyksin. Ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta:
https://link.webropol.com/ep/etuusilta
Ilmoittaudu viimeistään 13.10 mennessä.
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköisesti, ota yhteyttä Marjaan
044 0334 280

Aika: Maanantaina 18.10. klo 18-20
Osoitteessa: Korsholmanp. 44, 1 krs.  Näytä kartalla

 

Prospect-koulutus kokkolassa

Prospect koulutus mielenterveysomaisille Kokkolassa 22-23.10, 29-30.10 ja 13.11 (tarkka aikataulu ilmoitetaan ilmoiottautuneille lähempänä)
Prospect on omaistyön helmi. Se on koulutuksellinen vertaistukiryhmämalli, joka voimaanuttaa mielenterveysomaisia. Prospectissa keskitytään omaisten omiin tarpeisiin, jaksamiseen tukemiseen ja elämänlaadun parantamiseen
”Parasta mitä minulle omaisena on tapahtunut!”
Tule oppimaan uudet selviytymistaidot ja iloitsemaan omasta elämästäsi!
Mielenterveyskuntoutujien omaisille suunnattu huomioi
• Omaisten ja läheisten omat erilliset tarpeet
• Parantaa omaisten itsetunto
• Edesauttaa jaksamista
• Parantaa omaisen elämänlaatua
Koulutus on 10 osainen ja vaatii sitoutumista, mutta siitä saatu hyöty palkitsee osallistumisesn vaivat. Koulutusta ohjaa kaksi vapaaehtoista.
Koulutus on maksuton!
Paikka: Kokkolan toimisto, Kaarlelankatu 21              Näytä Kartalla
Lisätietoja ja apua ilmoittautumiseen saa: 044 7634 101 tai [email protected]

Marraskuu

Rentoutumisen iltaa vietetään Kokkolassa tiistaina 2.11 klo 18-20. Ohjaajana illassa toimii Virpi Hoffren Tähtiterveydestä. Stressi, huolet ja kiire kuormittavat kehoa helposti äärirajoille, joka näkyy erilaisina niin fyysisinä kuin henkisinäkin tuntemuksina keholla. Illan aikana käsitellään stressin vaikutuksia keholle ja käydään läpi keinoja, joilla voit vähentää päivittäistä stressikuormaa. Saat konkreettisia esimerkkejä stressin hallintaan. Illan päätteeksi teemme rentoutusharjoituksen, jossa pääset nauttimaan ihanan hyvän olon ja rentouden tunteesta sekä nautimme pienen terveellisen iltapalan. Mukaan mahtuu 10 henkilöä.

Paikka: Pilates-Sali, Mottisenkatu 1, Kokkola

Näytä kartalla:

Yhteistyönä Keski-Pohjanmaan muistiluotsi ja FinFami Pohjanmaa ry

Hypridiluento ”Elämä persoonallisuushäiriöisen henkilön vaikutuspiirissä” kokkolassa ja vaasassa 3.11 klo 18-20

-Miten persoonallisuushäiriöt syntyvät? Kenellä on oikeus tehdä diagnoosi? Miten ne ilmenevät vuorovaikutussuhteissa (perheessä ja työyhteisössä) Voiko sukupolvelta toiselle siirtyneen kierteen katkaista? Konkreettisia työvälineitä kohtaamiseen? Omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen.

Luennoitsija Taina Riipisellä on pitkä työkokemus lastensuojelun parista, viimeiset 15 vuotta hän on toiminut yrittäjänä ja työyhteisön kehittäjänä. Asiakkaat ovat olleet koko Suomen alueella ja painopisteeksi on muodostunut työyhteisöissä vaativat erityistilanteet. Koulutukseltaan Taina on sosionomi, työnohjaaja, johdon työnohjaaja Master-CSLE pätevyys ja valmentaja sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

Taina työskentelee fyysisesti työnohjaajana ja terapeuttina Pohjanmaalla ja Turun seudulla sekä etäyhteyksiä hyödyntäen myös muilla paikkakunnilla.

Luento järjestetään Kokkolassa Snellmankodilla, osoitteessa Rantakatu 27. Luento järjestetään hypridinä eli sallittava määrä voi tulla Snellmankodille ja lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua myös etänä luentoon.

Näytä kartalla 

Luento järjestetään yhteistyössä myös  Vaasassa kansalaisopisto Alman kanssa heidän juhlasalissaan, osoitteessa Raastuvankatu 31. Luento on hypridi eli sallittava määrä voi tulla Almaan ja lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua myös etänä luentoon.

Näytä kartalla

Suru elämänvoimana etäluentotilaisuus tiistaina 9.11. klo 17-19

Surun tehtävä on auttaa jatkamaan elämää ilman sitä, mistä joutuu luopumaan. Se mahdollistaa elämän kokemisen hyvänä silloinkin, kun siihen kuuluu luopuminen omasta tai läheisen terveydestä, sopeutuminen elämään pitkäaikaisen sairauden kanssa, kuoleman kohtaaminen ja jatkuminen läheisen kuoleman jälkeen. Koettu, ilmaistu ja jaettu rakkaus eivät koskaan katoa. Ne tallentuvat muistoiksi, jotka kannattelevat myös yksinäisyyden hetkinä ja rohkaisevat hyvään elämään surun ollessa siinä mukana.

Luennoitsija Sanna Aavaluoma on pari- ja perhepsykoterapeutti, muistiasiantuntija ja saattohoitokouluttaja. Hän on tehnyt työtä vakavasti sairastuneiden kanssa vuodesta 2000.

Luento järjestetään ”studiona” Kokkolassa Keski-Pohjanmaan keskussairaalan auditoriossa. Yhteistyössä Suomenselän Muisti ry, FinFami Pohjanmaa ry, Keski-Pohjanmaan Omaishoitajat ry, Kokkolanseudun Omaishoitajat ry, Jokilaaksojen Omaishoitajat ja läheiset ry.

Ilmoittautumiset 2.11 mennessä: 044 772 0093 tai [email protected]

Näytä kartalla

Sinun viikonloppusi mielenterveysomaisille 20.-21.11.2021

Päivää vietetään Härmän kylpylässä virkistyen, kokemuksia vaihtaen ja omaa jaksamista tukien erilaisissa teemapajoissa. Nautimme yhdessä klo 15 maittavasta lounaasta, jonka jälkeen teemapajat jatkuu.

Lue lisää 

Näytä kartalla

Joulukuu

Yhdistyksemme vuoden päätösjuhla

Vuoden päätösjuhlaa vietetään 10.12. klo 16.30-21.30 hyvän ruuan ja teatterin merkeissä. Aloitamme ravintola Panoramassa, osoitteessa Vaasanp. 16, 2.krs. klo 16.30 ruokailemalla, jonka jälkeen siirrymme Vaasan kaupungin teatteriin katsomaan musiikkinäytelmää  Colorado Avenue klo 19. Ravintolassa sekä teatterissa pystytään takaamaan turvavälit kaikille osallistujille. Juhlan omavastuu on 25€

Lue lisää

Pin It on Pinterest