Tapahtumat

FinFami Pohjanmaa ry tukee toiminnallaan mielenterveysomaisten hyvinvointia mm. järjestämällä erilaisia tapahtumia, virkistystoimintaa, seminaareja ja yleisöluentoja. Oheisesta tapahtumakalenterista löydät kaikki yhdistyksen tulevat tapahtumat. Järjestämme myös ruotsinkielisiä tapahtumia.

Tutustu myös omaisille tarkoitettuihin keskusteluryhmiin, muihin ryhmiin ja omaiskahvilaan.

Toukokuu

toipumisen teitä etäluentosarjan ensimmäinen luento, häpeä 4.5.2022 klo 15-17

Ääni kokemusasiantuntijuudelle -hanke, Mielle ry ja FinFami Pohjanmaa ry järjestävät kaikille avoimen ja maksuttoman luentosarjan nimeltään Toipumisen teitä. Luvassa on kolme mielenkiintoista teemaluentoa aiheista häpeä, psykoosit ja läheisriippuvuus.

Luennot järjestetään etänä 4.5., 1.6. ja 7.9. klo 15-17.

Luennot koostuvat sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoiden sekä kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroista ja avoimesta keskustelusta. Asiantuntijoita ovat some-ajan psykoterapeutti ja tietokirjailija Emilia Kujala, akuuttipsykiatrian osastohoitaja Maiju Björkqvist ja ruotsinkielisen päihdehoitoyhdistyksen, USM ry:n, ryhmätoiminnan ohjaaja Lina Ulfsdotter. Kokemusasiantuntijoina kuullaan Mari Jokista, Isa-Maria Söderuddia sekä Michaela Lampista. Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta, hankalista elämänvaiheista, kuntoutumisesta ja toipumisesta.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Retki Iskmo-Jungsund luontopolulle torstaina 19.5.

Tavataan Hallonnäsin parkkipaikalla, osoitteessa Tistronskärintie 156, 65760 Mustasaari klo 17
Vaellusreitti on saanut paljon positiivista huomiota ja on erittäin suosittu. Erityisesti luonnonkaunis Björnhällornan taukopaikka (noin 2 km parkkipaikalta) on vetänyt puoleensa kävijöitä. Taukopaikalla on tarkoitus grillata makkaraa. Otamme myös mukaan juotavaa, mutta jos haluat kahvia/teetä ota sitä omaan termokseen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.5. mennessä Marjalle 044 0334 280

Aika: Torstaina 19.5 klo 17-20
Paikka: Iskmo-Jungsund luontopolku

Kartta

Lue lisää

Kesäkuu

toipumisen teitä etäluentosarjan toinen luento, Psykoosit 1.6.2022 klo 15-17

Psykoosissa mieleen kietoutuu harha-aistimuksia ja -luuloja, jotka ovat sairastuneelle niin todellisia, että sairaudentuntoa ei välttämättä ole. Psykoosialttiuden kanssa voi elää kuitenkin hyvää, tasapainoista ja merkityksellistä elämää.

Aiheesta ovat puhumassa sairaanhoitaja Maiju Björkqvist Pohjanmaan hyvinvointialueen akuuttipsykiatrian osastolta sekä kokemusasiantuntija Isa-Maria Söderudd.

 Lue lisää

kesäpicnic vaasan räätälinsaarella

Keskiviikkona 15.6. klo 16-19. Yhdistys tarjoaa pientä purtavaa. Otetaan pieni Mölkkykisa ja vietetään yhdessä kiva kesäilta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.6. mennessä [email protected]/ 044 0334 280

Näytä kartalla

 

KESÄPICNIC KOKKOLAN LAAJALAHDESSA

Keskiviikkona 15.6 klo 16 alkaen pidämme kesäpiknikkiä myös Kokkolan Laajalahdessa. Yhdistys tarjoaa pientä suolaista ja makeaa syötävää. Ilmoittautumiset Minnalle 044 7634 100 viimeistään maanantaina 13.6. Tule viettämään mukava iltapäivä hyvässä seurassa!

Vihdoinkin kesäteatteriin

Olemme varanneet lippuja Lappajärven kesäteatterin ensi-iltaan Pesänjako keskiviikkona 29.6.2022 klo 18. Bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta lähtee klo 14, perillä kesäteatterissa ensin ruokailu buffet-pöydästä ja sen jälkeen näytös alkaa klo 18, kesto noin 2.10h. Omavastuu ruokailusta ja teatterista 25€ ja jos osallistut yhteiskuljetukseen, sen omavastuu 10€, sitovat ilmoittautumiset viimeistään 23.5. mennessä.

 Lue lisää

Heinäkuu

toimistot vaasassa ja kokkolassa suljettu

Toimistot suljettu ajalla 4-31.7.2022

Elokuu

minigolffia vaasassa

Keskiviikkona 17.8. klo 16.30-18.30 mennään pelaamaan minigolffia. Treffit klo 16.30 Vaskiluodossa,  Botnia Minigolfissa, Niemeläntiellä. Omavastuu 4€/hlö. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.8. mennessä [email protected]/ 044 0334 280

VIRKISTYSPÄIVÄ FÄBODASSA

Tule viettämään virkistyspäivää kauniilla merenrantapaikalla Fäbodassa lauantaina 13.8. Päivä aloitetaan luontopolun kiertämisellä, jonka jälkeen syömme lounasta. Lounaan jälkeen pysähdymme teema aiheiseen hetkeen ja ennen kotiinlähtöä on omaa aikaa paikan kiertämiseen ja katselemiseen. Mereen pulahtamiseen on myös mahdollisuus, joten halutessasi ota uikkarit ja pyyhe mukaan. Lähtö Fäbodaan Vaasan kaupungintalolta klo 9 linja-autolla ja Kokkolan toimistolta klo 9.30 kimppakyydein. Linja-auto lähtee paluumatkalle Vaasaan klo 14.30.

Lounas vaihtoehdot ovat: Lehtipihvi ja ranskalaiset, lohi ja talonperunasalaatti tai vegaaninen vaihtoehto. Matkan omavastuu hinta on 12 euroa ja lisäksi linja-auto kyyti Vaasan suunnalta 10 euroa.

Aika: Lauantai 13.8

Paikka: Fäboda, Pietarsaari

 

Pin It on Pinterest