Tapahtumat

FinFami Pohjanmaa ry tukee toiminnallaan mielenterveysomaisten hyvinvointia mm. järjestämällä erilaisia tapahtumia, virkistystoimintaa, seminaareja ja yleisöluentoja. Oheisesta tapahtumakalenterista löydät kaikki yhdistyksen tulevat tapahtumat. Järjestämme myös ruotsinkielisiä tapahtumia.

Tutustu myös omaisille tarkoitettuihin keskusteluryhmiin, muihin ryhmiin ja omaiskahvilaan.

Elokuu

minigolffia vaasassa, peruttu ukkoskuurojen vuoksi!

Keskiviikkona 17.8. klo 16.30-18.30 mennään pelaamaan minigolffia. Treffit klo 16.30 Vaskiluodossa,  Botnia Minigolfissa, Niemeläntiellä. Omavastuu 4€/hlö. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.8. mennessä [email protected]/ 044 0334 280

VIRKISTYSPÄIVÄ FÄBODASSA

Tule viettämään virkistyspäivää kauniilla merenrantapaikalla Fäbodassa lauantaina 13.8. Päivä aloitetaan luontopolun kiertämisellä, jonka jälkeen syömme lounasta. Lounaan jälkeen pysähdymme teema aiheiseen hetkeen ja ennen kotiinlähtöä on omaa aikaa paikan kiertämiseen ja katselemiseen. Mereen pulahtamiseen on myös mahdollisuus, joten halutessasi ota uikkarit ja pyyhe mukaan. Lähtö Fäbodaan Vaasan kaupungintalolta klo 9 linja-autolla ja Kokkolan toimistolta klo 9.30 kimppakyydein. Linja-auto lähtee paluumatkalle Vaasaan klo 14.30.

Lounas vaihtoehdot ovat: Lehtipihvi ja ranskalaiset, lohi ja talonperunasalaatti tai vegaaninen vaihtoehto. Matkan omavastuu hinta on 12 euroa ja lisäksi linja-auto kyyti Vaasan suunnalta 10 euroa.

Aika: Lauantai 13.8

Paikka: Fäboda, Pietarsaari

 

Syyskuu

vertaisryhmät vaasassa ja verkossa

Syömishäiriöomaisten ryhmä torstaina 1.9. klo 18-20
Äidit-ryhmä tiistaina 6.9. klo 17-19
Marjan ryhmä keskiviikkona 21.9. klo 18-20

Lisäksi Äijäkahvila keskiviikkona 14.9. klo 16-17.30

Nämä kaikki totetutetaan toimiston tiloissa osoitteessa Kirkkopuistikko 31.
Lisätietoja Marjalta 044 0334 280/ [email protected] 

Lisäksi valtakunnallinen nettiryhmä tiistaina 6.9. klo 18-19.30

Lokakuu

yhdistyksen syyskokous

Yhdistyksen syyskokous pidetään tiistaina 25.10. klo 19 Vaasan toimistolla, osoitteessa Kirkkopuistikko 31.

rahahuolet puheeksi teemailta keskiviikkona 26.10. klo 16.30-18.30

Usein kun mieli sairastuu, voi omat raha-asiat mennä pahasti vinksalleen ja on vaikea pyytää apua. Apua kannattaa pyytää, koska yksin tilanteesta voi olla vaikea selviytyä.  Asiantuntijoina etänä mukana Pohjanmaan edunvalvontatoimistolta edunvalvoja Aulikki Eskeli, OK-perinnästä Jennie Ollila ja  Ulosotosta Tony Wesander. Asiantuntijat ovat siis illassa mukana etäyhteydellä. Sinä voit tulla Vaasan toimistolle tai voit osallistua myös etänä vaikka anonyyminä, koska emme pidä kameroita päällä osallistujille. Otamme myös teidän kysymyksiä vastaan jo etukäteen. Ilmoittaudu mukaan ja esitä mahdollinen ennakkokysymys.

Lue lisää

vuoden päätösjuhla

Vuoden päätösjuhlaa vietämme yhdessä SÖAF:n kanssa risteillen Vaasa-Uumaja-Vaasa, Aurora Botnialla lauantaina 29.10.
Meillä on oma bussi mukana, bussi lähtee Kokkolan linja-autoasemalta klo 6.10, Neste Edsevö klo 6.35, Tesses café klo 7.25, Vaasan kaupungintalo 7.45 ja lopuksi satamaan.

Laiva lähtee klo 9 ja me aloitamme risteilyn heti yhteisellä meriaamiaisella. Aamiaisen jälkeen siirrymme kokoustiloihin, johon meidän nuorisotyöntekijät ovat suunnitelleet meille hyvän mielen yhteishetkiä.
Saavuttuamme Uumajaan siirrymme omaan bussiin, joka vie sinut joko Ikeaan, jossa myös 80 liikkeen ostoskeskus tai sitten ihan keskustaan. Jos et ole kiinnostunut shoppailusta, voit poiketa vaikka museoon tai tutustua ihastuttaviin pikku kahviloihin. Bussinkuljettaja ilmoittaa milloin palaa hakemaan sinut keskustasta tai Ikeasta.
Laivan lähtiessä satamasta, me siirrymme herkuttelemaan  Saaristolaispöydän antimia. Ruokailun jälkeen sinulla on omaa aikaa tutustua laivaan tarkemmin tai vaikkapa nauttia ravintolassa hyvästä musiikista.
Laiva on Vaasassa illalla klo 22, Vaasalaisetkin pääsevät samalla bussilla keskustaan, kun bussi jatkaa matkaansa kohti Kokkolaa.
Jäsenen omavastuu 60€, kun sitova ilmoittautumisaika on päättynyt, sairastuessasi kuluton peruutus ainoastaan lääkärintodistuksella.

 

Marraskuu

Omaisen ABC-koulutus

Omaisen ABC-koulutus on tarkoitettu Sinulle, jonka läheisellä on mielenterveys- tai mielenterveys- ja päihdeongelmia. Tunnet tarvitsevasi tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskustella muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Omaisen ABC-koulutus pohjautuu koulutukselliseen FinFami Pirkanmaan kehittämään perhetyön malliin. Alustusten, keskustelun ja pienten tehtävien avulla etsitään välineitä muuttuneeseen elämäntilanteeseen sopeutumisessa. Koulutus koostuu kolmesta teemallisesta tapaamisesta, joista jokaisessa on omaisen asemaan ja elämään liittyvä aihe.
ABC-koulutus Vaasassa alkaa torstaina 10.11. klo 17.30-20, seuraavat kerrat 17.11. ja 1.12.

Näytä kartalla

Lue lisää

Pin It on Pinterest