Vapaaehtoistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi! Tee itsellesi ja muille hyvä mieli.

Vapaaehtoistoiminta omaisyhdistyksessä

Meille on tärkeää, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminnan kautta. Kaikki yhdistyksen toimintaan tulevat vapaaehtoiset osallistuvat vapaaehtoisten peruskoulutukseen sekä halutessaan he voivat kouluttautua erilaisiin tehtäviin. Lisäksi kaikille vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä virkistystapahtumia sekä ryhmätapaamisia. Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.
Meillä voit toimia vapaaehtoisena mm. ryhmänohjaajana, Prospect- ja ABC koulutusohjaajana, vertaisena, kokemusasiantuntijana, some-lähettiläänä, omaiskahvilavapaaehtoisena, toiminnan esittelijänä erilaissa tapahtumissa, mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasraadeissa tai vapaaehtoisena erilaisissa luottamustehtävissä.

Tule vapaaehtoiseksi

Etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan alati kasvavaan joukkoomme! Yhdistyksen toiminnassa on mukana eri ikäisiä ja eri taustoista tulevia vapaaehtoisia. Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä, kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta toimintaan osallistuminen edellyttää vain aitoa kiinnostusta mielenterveysasioihin sekä halua tukea omaisten jaksamista ja hyvinvointia. Toivotamme tervetulleeksi myös asiasta kiinnostuneet alan opiskelijat ja ammattilaiset!

Ota yhteyttä ja etsimme juuri sinulle sopivan tehtävän!

Ota yhteyttä

Katrin Björklund
Katrin Björklund

Anhörigkoordinator

044-7634 101
[email protected]

Lue lisää

Vapaaehtoistoiminnan Tehtävät ja koulutukset

Tällä hetkellä koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Tulevat koulutukset löydät tapahtumista. Jos joku koulutus kiinnostaa sinua ota rohkeasti yhteyttä omaiskoordinaattoriin Katrin Björklund.

 

Vapaaehtoistehtävät

Täältä löydät lyhyen kuvauksen niistä tehtävistä joita tällä hetkellä on. Ota rohkeasti yhteyttä jos jotain herättää kysymyksiä tai sinulla on ehdotuksia muihin tehtäviin.

Yleinen vapaaehtoinen

Voi olla mukana toteuttamassa omaiskahvilaa, järjestämässä virkistysryhmiä tai -tapahtumia ja voi olla mukana erilaisissa tilaisuuksissa kertomassa yhdistyksestä ja yhdistyksen toiminnassa. Aikaa menee niin paljon kuin itse haluat panostaa riipuen tehtävästä.

ryhmänohjaaja

Voit toimia keskusteluryhmän- ja/tai ABC koulutusohjaajana. Ajankäyttö vapaaehtoisena riippuu ohjaatko  keskustelu-  tai ABC-koulutusryhmää. Keskusteluryhmät  kokoontuu kerran kuussa ja koulutus on kolmen kerran koulutus.  Ryhmäohjaaja on omainen, jolla on omaa kokemusta läheisen psyykkisestä sairaudesta tai muuten asiasta kiinnostunut.

Tutustu myös Prospect-ohjaajan tehtävään.

Lue lisää ABC-koulutuksesta

Kokemusasiantuntija

Kerrot omaistarinasi erilaisissa tilaisuuksissa tai olet mukana omaisneuvonnassa vertaistukihenkilönä omaisneuvojan kanssa. Tilaisuudet voivat vaihdella keskusteluryhmästä seminaareihin. Aikaa menee niin paljon kuin itse on valmis antaa tehtävälle ja tarpeen mukaan. Jos haluat toimia ainoastaan vertaisohjaajana riittää että osallistut ensimmäisen osion koulutuksesta eli Tarina-ryhmään.

SoMe-lähettiläs

Sosiaalisen median kautta tuet toimintamme. Voit myös tulla mukaan tiimiin joka kirjoittaa meidän blogille. Aikaa menee niin paljon kuin itse haluat ja kaiken pystyt tehdä vaikka omalta sohvalta omalla puhelimella.

Luottamustehtävät

Olet mukana joko yhdistyksen hallituksessa tai asiakasraadeissa. Näin pääset vaikuttamaan omaisten edunvalvontaan sekä alueiden mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämiseen. Tehtävissä menee noin 2-3 tuntia kuussa.

Prospect-ohjaaja

Olet yksi ohjaajista Prospect-ryhmän aikana. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa ja ohjaajien pitää itse olla omaisia.

 

Lue lisää Prospectista.

Koulutukset

Täältä löydät kuvauksen meidän koulutuksista. Koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Ota rohkeasti yhteytettä jos olisit kiinnostunut jostain koulutuksesta.

Yleinen vapaaehtoiskoulutus

Käydään läpi yhdistyksen toimintaa, arvoja ja toimintamalleja. Yhdistys esittelee vapaaehtoistehtävät ja jos on erikoistarpeita. Käydään keskusteluja mitä yhdistys odottaa vapaaehtoisiltaan ja vapaaehtoisilla on mahdollisuus kertoa mitä he yhdistykseltä odottavat.

ryhmänohjaajan koulutus

Käydään läpi mitä kuuluu tehtävään ja perustietoa keskusteluryhmän ohjaamisesta. Käydään läpi miten vertaisohjaaja voi toimia tukena omaisneuvonnassa ja annetaan eväitä keskusteluryhmiin esim. erilaisin harjoituksin.
Käydään myös läpi ABC-koulutuksen sisällön jonka jälkeen voi olla ABC-koulutusohjaajana tai käyttää saamansa tiedon keskusteluryhmän ohjaajana.

Kokemusasiantuntija koulutus

Koulutus koostuu 7 tapaamista. Käytämme mallia jota FinFami Pirkanmaa ry on kehittänyt.

Koulutuksen aikana osallistujat saavat käsitella omaa ja muokata tarinaansa ja kykyjään kertoa sitä. Huomioi että koulutus vaati jonkin verran itsenäistä työskentelelyä tapaamisten välissä. Seitsemän tapaamisten jälkeen seurantatapaaminen, jossa osallistujat saavat mahdollisuuden käsitellä ajatuksia ja mahdollisuuksia kokemusasiantuntijan tehtävissä. 

Kaksi yhdistyksen työntekijöistä ohjaavat koulutusta.

SoMe-lähettiläs koulutus

Käydään läpi sosiaalisen median käytännöt ja miten voi pienin teoin vaikuttaa yhdistyksen näkyvyyteen. Käydään läpi minkälaisia lyhyitä tarinoita omaisen arjesta yhdistys toivoo saavansa sivuilleen.

Prospect-ohjaaja koulutus

Koulutukseen kuuluu että ensin itse osallistuu 10 kerran ryhmään jonka jälkeen osallistuu kaksi kertaa Prospect-ryhmään apulaisohjaajana ennen kun on valmis sertifioitu Prospect-ohjaaja. Kouluttajana toimii erillinen Prospect-kouluttaja.

Avoinna olevat tehtävät

FinFami Pohjanmaa ry tarvitsee monenlaisia vapaaehtoisia. Tässä julkaistetaan niitä tehtäviä johon on ilmestynyt tarve. Ota yhteyttä omaiskoordinaattoriin Katrin Björklund jos olet jostain tehtävästä kiinnostunut.

SoMe-lähettiläs

Tule mukaan tiimiin joka vaikuttaa yhdistyksen näkyvyyteen ja markkinointiin.Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa tai tee materiaalia jota voidaan käyttää kanavillamme. Tehtävä vie niin paljon aikaa kuin itse haluat panostaa ja voit tehdä sen kotona. 

Kokemusasiantuntija

Kouluttaudu kokemusasiantuntijaksi ja kerro tarinasi omaisena jotta toiset saa nähdä että on olemassa tapa elää omaisena ja samalla lisäät tietoutta kuinka jonkun mielenterveysongelmat myös vaikuttavat omaisiin.

Äijäkahvilan isäntä Vaasassa

Äijä-kahvila on matalakynnyksen avoin ryhmä miehille ja järjestetään helmikuusta lähtien kerran kuussa. Nyt haetaan vapaaehtoista isännäksi ryhmään. 

Lue lisää.

Pin It on Pinterest