Olemme olleet nyt kuusi viikkoa harjoittelussa Pohjanmaan Finfamilla nuorisotoimessa ja olemme olleet mukana monessa! Finfamin nuorisotoimi tekee paljon yhteistyötä muun muassa eri koulujen kanssa ja sitä kautta olemme päässeet mukaan suunnittelemaan, arvioimaan, havainnoimaan ja vetämään itsekin erilaisia mielenterveyteen liittyviä työpajoja kouluilla. Pääsimme suunnittelemaan ja toteuttamaan itsenäisesti yläastelaisille työpajat tunteista ja omista voimavaroista, joissa kerroimme aiheisiin liittyvää faktaa sekä teimme erilaisia käytännön harjoituksia aiheiden syventämiseksi. Tämä oli jännittävä ja kehittävä kokemus meille kummallekin, ja tätä kautta pääsimme kehittämään esiintymis- ja ryhmänohjaustaitojamme! Lisäksi olemme päässeet osallistumaan mielenkiintoisille luennoille, olleet mukana kokouksissa ja tehneet toimistossa erilaisia taustatöitä.

Mielestämme harjoittelumme on ollut monipuolinen ja sopivan haasteellinen. Työskentely kentällä ja toimistossa toi harjoittelun päiviin mukavasti vaihtelua ja tasapainoa käytännön tekemisen ja teorian välille. Olemme saaneet vastuuta, mutta aina myös apua ohjaajiltamme ja muilta työntekijöiltä tarvittaessa.

Finfamin työyhteisön ilmapiiri on avoin, lämminhenkinen ja harjoitteluun oli mukavaa tulla joka päivä. Työyhteisömme oli kaksikielinen ja jokaisen äidinkieli huomioitiin hyvin. Meidät otettiin heti iloisin mielin työporukkaan mukaan. ?

Kiitos kaikille!

Terveisin,

Ansa ja Kristiina

Pin It on Pinterest